Advisering ondernemers in privé

Bij MKB-ondernemers zijn zakelijke en privé beslissingen vaak nauw verweven. Dit vraagt om een adviseur met brede actuele kennis om u te helpen de juiste keuzes te maken. U mag er vanuit gaan dat wij u proactief adviseren bij vraagstukken als:

  • Hoe kan ik de totale belastingdruk op mijn inkomen- en vermogen minimaliseren?
  • Ben ik in privé voldoende beschermd tegen zakelijke risico’s?
  • Moet ik mijn zakelijk opgebouwd vermogen naar privé brengen of juist niet?
  • Heb ik voldoende pensioen opgebouwd en is er voldoende inkomen en vermogen?

Ben ik goed voorbereid op een mogelijke verkoop of overdracht van mijn onderneming en van welke fiscale regelingen kan ik hierbij gebruik maken?
Heb ik alles goed geregeld als ik kom te overlijden?

Voor het beantwoorden van bovenstaande vraagstukken is een financiële planning vaak noodzakelijk. Wij beschikken over de nieuwste software om een eenmaal opgestelde financiële planning eenvoudig jaarlijks te actualiseren, zodat u ook voortdurend inzage hebt in uw privésituatie.